Soepje van abrikoos
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 4uur
Porties
4personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 4uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de suiker of honing samen met 1 liter water aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  2. Was de abrikozen en snijd ze in hapklare stukjes. Voeg de abrikoos toe aan het water en laat zachtjes pruttelen. Proef en voeg naar smaak meer suiker of honing toe.
  3. Haal de soep van het vuur en giet onder constant roeren het ei-mengsel in de soep. Het eigeel-mengsel zal als bindmiddel dienen en de soep geleidelijk aan indikken. Laat het mengsel nog +/- 5min doorkoken tot de soep voldoende ingedikt is.
  4. Laat op kamertemperatuur afkoelen vooral je ze in de koelkast zet (+/- 4uur).
  5. Serveer de soep goed koud met wat amandelschilfers een snuifje kaneel en eventueel wat extra blokjes abrikoos en een scheutje extra room. Een heerlijk dessert voor warme dagen!