Tijdens de zomer is pitfruit zoals nectarines, perziken, pruimen abrikoos volop in seizoen. Ik kwam zelf gisteren nog met een hele mand vol thuis van de markt.
Steenhard of te rijp
Heerlijk… Enige probleem is dat het fruit ofwel nog steenhard is of kantje boordje te rijp. Niet echt ideaal wanneer de zin voor een lekkere zoete perzik de kop op steekt en je nog een paar dagen moet wachten. Al erg rijp fruit dan maar? Ook zonde van het vroegtijdig te moeten weggooien omdat het echt te beurs is. Ik speelde dan maar op veilig en kocht een bakje onrijpe abrikozen. Geduldig wachtte ik een viertal dagen en dan waren ze ineens allemaal rijp en klaar om gegeten te worden.
Soepje van abrikoos
Onrijp fruit kan je sneller laten rijpen door het met een appel of banaan in een papieren zak te steken. Het etyleen-gas versnelt het rijpingsproces. Klik hier voor meer info
En van bijna overrijpe abrikozen kan je dit heerlijk fris soepje van abrikoos maken. Een heerlijk dessert voor warme zomerdagen of als voorrecht. Het recept leent zich trouwens voor allerhande soorten pitfruit en bessen. Probeer je eigen variante met pruimen, kruisbessen of zelfs appelen.
(bron recept: handcraftedtravellers.com)
Lize Lorent
Hoelang kan dit soepje bewaard worden? Kan het ingevroren worden?
Empty Fridge
Hallo Lize,
Aangezien je de soep kookt en daarna afkoelt, kan je ze toch wel tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Indien je ze langer wil bewaren kan je ze eventueel invriezen, of er fruitijsjes van maken.
Groetjes,
Jennifer