Make the most out of your ingredients

Soepje van abrikoos

Soepje van abrikoos

-Soepje van abrikoos

Tijdens de zomer is pitfruit zoals nectarines, perziken, pruimen abrikoos volop in seizoen. Ik kwam zelf gisteren nog met een hele mand vol thuis van de markt.

Steenhard of te rijp

Heerlijk… Enige probleem is dat het fruit ofwel nog steenhard is of kantje boordje te rijp. Niet echt ideaal wanneer de zin voor een lekkere zoete perzik de kop op steekt en je nog een paar dagen moet wachten. Al erg rijp fruit dan maar? Ook zonde van het vroegtijdig te moeten weggooien omdat het echt te beurs is. Ik speelde dan maar op veilig en kocht een bakje onrijpe abrikozen. Geduldig wachtte ik een viertal dagen en dan waren ze ineens allemaal rijp en klaar om gegeten te worden.

Soepje van abrikoos

Onrijp fruit kan je sneller laten rijpen door het met een appel of banaan in een papieren zak te steken. Het etyleen-gas versnelt het rijpingsproces.  Klik hier voor meer info

En van bijna overrijpe abrikozen kan je dit heerlijk fris soepje van abrikoos maken. Een heerlijk dessert voor warme zomerdagen of als voorrecht. Het recept leent zich trouwens voor allerhande soorten pitfruit en bessen. Probeer je eigen variante met pruimen, kruisbessen of zelfs appelen.

(bron recept: handcraftedtravellers.com)


Recept Afdrukken

Soepje van abrikoos

-Soepje van abrikoos
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert, Soep, Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Maaltijd Dessert, Soep, Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
-Soepje van abrikoos
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Breng de suiker of honing samen met 1 liter water aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  2. Was de abrikozen en snijd ze in hapklare stukjes. Voeg de abrikoos toe aan het water en laat zachtjes pruttelen. Proef en voeg naar smaak meer suiker of honing toe.
  3. Haal de soep van het vuur en giet onder constant roeren het ei-mengsel in de soep. Het eigeel-mengsel zal als bindmiddel dienen en de soep geleidelijk aan indikken. Laat het mengsel nog +/- 5min doorkoken tot de soep voldoende ingedikt is.
  4. Laat op kamertemperatuur afkoelen vooral je ze in de koelkast zet (+/- 4uur).
  5. Serveer de soep goed koud met wat amandelschilfers een snuifje kaneel en eventueel wat extra blokjes abrikoos en een scheutje extra room. Een heerlijk dessert voor warme dagen!

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • augustus 14, 2017

    Hoelang kan dit soepje bewaard worden? Kan het ingevroren worden?

Laat een bericht na: