Make the most out of your ingredients
title image

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Mijn favoriete herfstsalade en eigenlijk super gemakkelijk om te maken.

Een restje ontbijtspek wikkel je eenvoudigweg rond een grote homp geitenkaas, die je dan met een beetje honing in de oven gratineert.

Enkel spekblokjes op overschot…

Geen probleem. Gratineer de geitenkaas op net dezelfde manier en bak de spekjes apart op in een pan met de appel. Blus de pan met een beetje azijn en je hebt een instant vinaigrette!

Recept Afdrukken

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Salade
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 10
Kook Tijd 15
Porties
Maaltijd Salade
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 10
Kook Tijd 15
Porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Omwikkel de geitenkaas met reepjes spek en leg op een dikke snee brood in een ovenschaaltje.
  2. Doe er een beetje honing over en gratineer de geitenkaas gedurende +/- 15 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Grill aan dus!
  3. Meng de azijn met de uitgeperste knoflook en mosterd en giet geleidelijk aan de olijfolie erbij tot je een gebonden vinaigrette bekomt. Voeg een beetje citroensap en peper en zout toe en zet opzij.
  4. Schik de salade, partjes tomaat en de schijfjes komkommer en appel in een bord en meng met de vinaigrette.
  5. Schuif de gegratineerde geitenkaas op de salade en strooi er wat studentenhaver over. Smakelijk!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: