Make the most out of your ingredients
title image

Rode wijn saus

Rode wijn saus

Empty the fridge - Rode wijn saus

Ik trek regelmatig een fles wijn open, drink er een glas of 2 van en ben dan de rest van de week niet thuis. Resultaat: verschaalde wijn!

De oplossing om de wijn niet weg te moeten gooien: rode wijn saus

Heerlijk bij een biefstuk met verse groentjes en gebakken patatjes!

Recept Afdrukken

Rode wijn saus

Empty the fridge - Rode wijn saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Saus
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Maaltijd Saus
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Empty the fridge - Rode wijn saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verhit wat boter en/of olie en bak je vlees naar keuze gaar.
  2. Haal vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Giet het braadvocht grotendeels weg en smelt een vers klontje boter.
  4. Voeg de fijngesnipperde sjalot, knoflook, tijm; laurier, suiker en geplette peperkorrels en fruit ze aan tot de sjalot glazig ziet.
  5. Blus met de rode wijn, roer aanbaksel los en laat de saus tot 2/3 inkoken.
  6. Voeg de fond of bouillon toe en laat de saus opnieuw inkoken tot iets minder dan de helft.
  7. Giet de saus door een zeef en giet ze over in een propere pan.
  8. Klop vervolgens een paar klontjes koude boter door de saus zodat ze mooi gaat glanzen en breng op smaak met peper en zout.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: