Risotto met rode kool
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de bouillon aan de kook en laat ze op een klein vuurtje pruttelen.
  2. Warm de olijfolie en fruit de ajuin +/- 5 min tot deze gaar is. Voeg de fijngesnipperde rode kool toe en stoof deze eveneens +/- 5 minuten aan tot hij een beetje zacht is. Voeg de laatste minuut de fijngehakte look toe.
  3. Blus met de rode wijn en laat de alcohol kort verdampen.
  4. Roer vervolgens de risottorijst door de groenten tot alles mooi gemengd is en overgiet de rijst met een pollepel bouillon. Roer regelmatig door de risotto en voeg pas een nieuwe pollepel bouillon toe wanneer de vorige bijna volledig verdampt is. Blijf dit doen tot de risotto gaar is (+/- 30 minuten).
  5. Roer op het laatst de geraspte parmezaan en de balsamicoazijn door de risotto en breng op smaak met peper en zout.