Risotto met venkel en spinazie
Porties Prep Tijd
2 15
Kook Tijd
40
Porties Prep Tijd
2 15
Kook Tijd
40
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Smelt de boter in een grote kookpot over een middelgroot vuur en fruit de fijngesnipperde ajuin hierin gedurende +/- 5min aan.
  2. Voeg vervolgens de venkel toe en fruit deze gedurende +/- 10 min, tot hij zacht is.
  3. Warm ondertussen de bouillon op en laat deze op een zacht vuurtje, samen met de witte wijn, sudderen.
  4. Roer de rijst door de ajuin en venkel tot alles mooi gemengd is.
  5. Voeg vervolgens, pollepel per pollepel de bouillon toe. Zorg ervoor dat je pas een volgende schep bouillon toevoegt, wanneer de vorige bijna volledig opgenomen is door de rijst. De rijst mag niet ‘zwemmen’.
  6. Herhaal deze stap tot je alle bouillon opgebruikt hebt en/of de risotto zacht is (+/- 18 min).
  7. Voeg op het eindje de blaadjes spinazie, de citroenzeste, een klontje en de geraspte parmezaan toe.
  8. Roer alles goed door elkaar tot de spinazie geslonken is en laat de risotto nog een 2-tal minuten rusten.
  9. Serveer met een stukje zalm of de pangrattato.