Make the most out of your ingredients

Rillette van een restje varkensvlees

Rillette van een restje varkensvlees

Empty the Fridge - Rillette

Altijd leuk om en reis souvenir te krijgen. Zoals bijvoorbeeld laatst het pakketje lekkers dat een vriendin voor mij meebracht uit Bretagne. Een flesje cider, mosterd met zeewier, grof zeezout en een potje rillette.

Lekker vettig

Het was dat laatste dat mij op het idee bracht om dit recept voor rillette van een restje varkensvlees met jullie te delen.

Rillette is een soort van paté o.b.v. vet, gekruid vlees dat in stenen potjes – overgoten met zuiver vet – bewaard wordt.

Rillette wordt vaak gemaakt van eend of varkensvlees, omdat dat vrij vettige vleessoorten zijn. En vettig smeert nu een maal beter zeker.

Langer bewaren

Rillette is dan ook de perfecte wegwerker om een overschotje varkensvlees, eend of kalkoen langere tijd te bewaren. Door de kookolie over de rillette te gieten, scherm je deze af en kan hij langer bewaard blijven. De rilette uit onderstaand recept kan je goed afgesloten ongeveer een week in de ijskast bewaren.

(bron recept: theguardian.com)

 

Recept Afdrukken

Rilette van kalkoen

Empty the Fridge - Rillette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd spread
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
Maaltijd spread
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
Empty the Fridge - Rillette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten samen in een pot en laat alles gedurende 45 minuten heel zachtjes sudderen tot het vlees zéér gaar is en uit elkaar valt.
  2. Verwijder de tijm, laurier en peperkorrels en trek het vlees met een vork uit elkaar of mix het in een blender. De rillette mag nog wel een beetje grof zijn.
  3. Schep de rillette in een klein aardewerken potje of ovenschaal dat net groot genoeg is en duw het vlees goed aan.
  4. Overgiet de rillette met de olie die nog in de pan zit.
  5. Bedek met vershoudfolie en laat een paar uur opstijven in de ijskast.
  6. Dien de rillette op met een geroosterd stockbrood of toast en schijfjes augurk.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: