Make the most out of your ingredients

Rijstpudding met frambozen en kokosmelk

Rijstpudding met frambozen en kokosmelk

Empty the fridge - Rijstpudding met frambozen en kokosmelk

Zoals ik een paar dagen eerder reeds vermelde in de post Mei en Juni: Wat is er in seizoen?, zijn bessen momenteel volop in seizoen. Met als gevolg dat ik vorige week bij een vriendin prompt een heerlijke pudding met oranjebloesem en frambozen voorgeschoteld kreeg. Super lekker en, zoals zo vaak wanneer ik bij vrienden ga eten, zette het mij aan het denken voor een ander gerecht. In dit geval dus rijstpudding met frambozen en kokosmelk.

Geen 2 keer hetzelfde

Ik eet ergens iets, of zie iemand iets klaarmaken op zijn/haar eigen manier en dat blijft dan ergens hangen. Ik koop dezelfde ingrediënten, omdat ik die zo lekker vond, of ik probeer iets op dezelfde manier klaar te maken,  maar geef er mijn eigen twist aan. Want iets twee keer op identiek dezelfde manier klaarmaken, lukt me zelden, tenzij ik het al heel vaak heb klaargemaakt. Ik kan de verleiding nooit weerstaan om toch nog een extra kruid of ingrediënt toe te voegen. En omdat ik natuurlijk altijd zoveel mogelijk de ‘Empty-the-fridge-way’ probeer te koken, is het ook elke keer wat anders dat er op tafel komt.

Maar dus terug naar de rijstpudding met frambozen en kokosmelk

Ik had naar aanleiding van het lekkere dessert bij die vriendin van mij, frambozen gekocht en een paar dagen later was er een restje basmatirijst over van het avondeten. Enig zoeken in mijn recepten, combineren en uitproberen leverde deze rijstpudding met frambozen en kokosmelk. Maar 3 stappen om het klaar te maken, 30 minuten in de oven en je hebt een lekker, Aziatisch geïnspireerd dessert.

Van frambozen naar mango

Je kan deze pudding zowel warm als koud opeten. Ik maakte hem nu met frambozen, maar andere bessen zoals braambessen of bosbessen lijken mij ook best te doen.

Of misschien mango zoals in een typische, Thaise sticky rice met mango? …

 

Recept Afdrukken

Rijstpudding met frambozen en kokosmelk

Empty the fridge - Rijstpudding met frambozen en kokosmelk
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Aziatisch
Porties
Maaltijd Dessert
Keuken Aziatisch
Porties
Empty the fridge - Rijstpudding met frambozen en kokosmelk
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Vet 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere in met kokosolie (of boter) en vul deze met de rijst.
  2. Meng het ei met de kokosmelk, honing en banaan en giet dit mengsel over de rijst.
  3. Duw de frambozen in het beslag.
  4. Bak de rijstpudding gedurende 30 à 40min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze gestold zijn.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: