Quiche van broccoli, sesam en tofu met een korst van quinoa
Porties Prep Tijd
2personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Voor de quinoa korst
Voor de groenten vulling
Voor de tofu vulling
Instructies
Voor de quinoa korst
  1. Kook de quinoa met de bouillon en het water gedurende 12 min. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng de quinoa met de curry, chilipoeder en het eiwit.
  3. Strijk het quinoa-mengsel gelijk uit over een kleine springvorm van 16 cm.
  4. Bak de korst gedurende 20 minuten op 190°C. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze kort afkoelen.
Voor de vulling
  1. Terwijl de korst aan het bakken is, kan je de vulling maken. Stoom de broccoli gedurende 4 minuten en spoel deze daarna af onder koud water. Laat goed uitlekken en zet opzij.
  2. Warm 1 el kokosolie in een pan en fruit daarin de gember, knoflook en pijpajuin +/- 5 minuten aan.
  3. Voeg de champignons en sesamzaadjes toe en bak tot de champignons gaar zijn.
  4. Kruid met de sesamolie en sojasaus en zet opzij.
  5. Mix de tofu met de tahini, sojasaus, zout en en melk tot je een glad mengsel bekomt.
  6. Meng de broccoli, het pijpajuin-champignonsmengsel en tofu tot een alles goed gemengd is.
  7. Schep de vulling in de springvorm, strooi wat extra sesamzaad en pompoenpitten erover en bak de quiche gedurende 30 minuten op 175°C.
  8. Serveer met een slaatje.