Make the most out of your ingredients
title image

Pompoen pindakaas

Pompoen pindakaas

Empty the Fridge - Pompoen pindakaas

Ben je helemaal gek op pindakaas, maar je al te zeer bewust van de belachelijke hoeveelheid calorieën in één theelepeltje ervan?

Cheat met pompoen pindakaas!

Pompoen pindakaas is heel gemakkelijk te maken van een restje rauwe of geroosterde pompoen of pompoenpuree. Je moet er enkel nog wat kruiden aan toevoegen en het geheel ‘blitzen’ met wat pindakaas en je hebt een heerlijke spread voor op je boterham. Of nog beter op een stukje zelfgemaakt bananabread. Dan ben je ook ineens van die overrijpe bananen vanaf!

pompoen

Pompoen koken

Als je vertrekt van een overschotje rauwe pompoen kan je deze best samen met de kruiden in een scheutje melk of amandelmelk koken (+/- 20 minuten tot de pompoen goed zacht is). Laat de pompoen goed inkoken tot een dikke pasta, anders zal je pompoen pindakaas te lopend zijn.

Zelf notenpasta maken

Wil je zelfgemaakte notenpasta gebruiken. Week dan 1 kopje noten naar keuze gedurende 8 uur in lauw water. Laat ze uitlekken en mix ze vervolgens met 1/8 TL zout tot een gladde pasta, vooraleer je de overige ingrediënten toevoegt.

Je kan deze pompoen pindakaas in een goed afgesloten potje ongeveer 1 week in de ijskast bewaren.

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken

Pompoen pindakaas

Empty the Fridge - Pompoen pindakaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd spread
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Porties
Maaltijd spread
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Porties
Empty the Fridge - Pompoen pindakaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook indien nodig eerst de pompoen zoals hierboven beschreven en laat deze afkoelen.
  2. Meng alle ingrediënten tot een homogene pasta.
  3. Proef of de pompoen pindakaas eventueel nog zoeter of zouter moet zijn en kruid bij.
  4. Smeren maar!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: