Polentataart met ‘faux’ lemon curd
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40minuten 30minuten
Ingrediënten
Voor de faux lemoncurd
Voor de polentataart
Instructies
Voor de polentataart
  1. Week de ontpitte dadels in het kokende water tot je ze later nodig hebt.
  2. Bedek de bodem van een springvorm van 23 cm diameter met een vel bakpapier en vet deze lichtjes in met een beetje kokosolie.
  3. Smelt de 4 EL kokosolie.
  4. Mix de gesmolten kokosolie met de geweekte dadels, hazelnoten en suiker tot je en gladde pasta bekomt.
  5. Klop de eieren door deze pasta.
  6. Meng de polenta met het amandelpoeder, bakpoeder en snuifje zout.
  7. Meng de natte met de droge ingrediënten tot je een mooi beslag bekomt.
  8. Schep op het einde de citroenzeste door het beslag.
  9. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart gedurende +/-40 minuten op 180°C. Test even of de taart gaar is door een tandenstoker in het midden te prikken. Als deze er proper uitkomt is de taart voldoende gebakken.
  10. Laat de taart in de springvorm op een grill afkoelen.
Voor de faux lemoncurd
  1. Meng 10 EL amandelmelk met het puddingpoeder en zet opzij.
  2. Meng de rest van de melk met de suiker en citroenzeste en breng aan de kook.
  3. Neem de pan van het vuur en gier er, onder voortdurend roeren, het puddingmengsel door.
  4. Laat de pudding nog 1 minuutje, onder constant roeren, doorkoken.
  5. Meng het citroensap en de honing door de pudding.
  6. Proef en voeg desgewenst nog wat extra honing of citroen toe. De ‘faux’ lemon curd dient zoetzuur te zijn.
  7. Giet de lemon curd in een soepbord en dek af met vershoudfolie. Zet opzij en laat de lemon curd afkoelen.
  8. Eens de taart volledig afgekoeld is, kan je ze uit de vorm halen.
  9. Snijd de taart met een groot broodmes horizontaal in 2 en leg de bovenkant opzij.
  10. Bestrijk de onderkant met de ‘faux’ lemon curd en leg de bovenkant er terug op.