Make the most out of your ingredients

Peterselie-spinazie soep met bulgur

Peterselie-spinazie soep met bulgur

Empty the fridge - Peterselie-spinazie soep met bulgur

Mediterraans i.p.v. klassiek

De grote bos peterselie in mijn ijskast begon er een beetje triestig uit te zien met hier en daar wat gele blaadjes. De perfecte gelegenheid om een recept uit te proberen dat al een tijdje op mijn Empty the Fridge verlanglijste staat: peterselie-spinazie soep met bulgur.

Alhoewel… om eerlijk te zijn wilde ik een klassieke peterseliesoep met aardappelen klaarmaken, maar aangezien ik enkel zoete aardappelen in huis had en mij dat niet zo’n goede combinatie leek, was deze eerder Mediterraans geïnspireerde peterseliesoep een ideaal alternatief.

Fel groen en fris

Doordat de peterselie en spinazie maar heel even mee kookt, bekom je een mooie, felgroene soep. Met een lepeltje yoghurt erover vond ik deze soep trouwens best geschikt voor de zomer. Door de bulgur is de soep redelijk dik. Als je ze liever wat lopender hebt, kan je een beetje extra bouillon toevoegen.

Maar één keer opwarmen

Zoals de meesten heb ik altijd geleerd dat je spinazie maar één keer mag opwarmen. Als je deze peterselie-spinazie soep met bulgur maakt kan je ze dus best in één keer opeten. Ik probeer ze morgen alvast koud bij de lunch.

5 Peterselie facts

Het is trouwens zonde om je peterselie weg te gooien, want het is een super gezond krui


Peterselie

Enkele peterselie-facts op een rijtje:

  • peterselie bevat eugenol, een olie die ontstekingsremmende werkingen heeft
  • peterselie bevat veel ijzer: ideaal tegen bloedarmoede
  • peterselie is goed voor de spijsvertering
  • peterselie heeft bacteriedodende eigenschappen waardoor het perfect is voor het bestrijden van een slechte adem

 

Meer inspiratie voor wat te doen met een restje peterselie vind je hier


Recept Afdrukken

Peterselie-spinazie soep met bulgur

Empty the fridge - Peterselie-spinazie soep met bulgur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Soep
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5
Kook Tijd 20
Porties
Maaltijd Soep
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5
Kook Tijd 20
Porties
Empty the fridge - Peterselie-spinazie soep met bulgur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Warm de olijfolie in een soep pot en fruit hierin de fijngehakte ajuin gedurende +/- 2 min aan.
  2. Voeg het water en de 2 bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Voeg de bulgur toe en laat deze gedurende +/- 20 minuten sudderen tot de bulgur zacht is.
  4. Schep vervolgens de fijngehakte peterselie en spinazie door de bouillon met bulgur en laat het geheel gedurende een vijftal minuten sudderen.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
  6. Dien op met een schepje yoghurt.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: