Make the most out of your ingredients

Pasta pesto muffins

Pasta pesto muffins

Empty the fridge - Pasta pesto muffins

2 kopjes pasta,  4 EL pesto en véél kaas!

Yes, mijn mini ovenschaaltjes kwamen nog eens van pas voor dit handige – op voorhand te maken – lunch gerecht. Ik combineerde een restje gekookte volkorenpasta met een paar lepeltjes pesto en wat kaas tot een hartige muffin.

Of heb je net pasta pesto gegeten en nog wat over? ‘Even better’! Dan kan je gewoon die als basis gebruiken.

Pasta pesto muffins zijn een restjes topper:

  1. Je gebruikt je kliekjes pasta op waardoor je geen bloem nodig hebt.
  2. Je kan er restjes groenten aan toevoegen voor extra smaak en kleur.
  3. Vul aan met wat overschotjes gekookte, gerookte ham of zalm.
  4. Meng alles met geraspte kaas zoals parmezaan, cheddar en pecorino.
  5. Houd de vulling mooi bij elkaar door een mengsel van ei, melk en (verse) kruiden.

Een mooi groen kleurtje

Deze versie van mijn pasta pesto muffins kreeg een mooi groen kleurtje doordat ik een handvol verse spinazie met de melk mixte vooraleer de eieren en kruiden toe te voegen. Niet echt essentieel voor de smaak van dit gerecht, maar wel leuk om muffins met een kleurtje te eten.

Empty the fridge - Pasta pesto muffins

Enkele tips om de perfecte pasta pesto muffin te maken

  • Gebruik liefst lange slierten pasta
    Zo kan je de muffinvormpjes gemakkelijker vullen.
  • Zorg voor voldoende smaak
    Wees royaal met de pesto, zodat je pasta muffins echte smaakbommetjes worden. En als je geen pesto hebt… gebruik dan voldoende kruiden en andere smaakmakers zoals zongedroogde tomaten of gerookte ham. Enkel pasta met een beetje kaas kan nogal flets zijn.
  • Ga voor een mix van kazen
    Toegegeven, deze pasta muffins zijn niet het meest gezonde gerecht, maar een mix van kazen is ‘nodig’ voor een lekker eindresultaat. Parmezaan, cheddar of pecorino zijn goede opties. Maar experimenteer gerust met wat je nog in huis hebt. Nog een beetje kruidenkaas of Boursin op overschot? Ideaal voor een smeuïge muffin met extra pit.
Recept Afdrukken

Pasta pesto muffins

Empty the fridge - Pasta pesto muffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Brunch, Hapje, Lunch
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
muffins
Maaltijd Brunch, Hapje, Lunch
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
muffins
Empty the fridge - Pasta pesto muffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de binding
Voor de vulling

Instructies

  1. Kluts de eieren, de melk en de pesto goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  2. Roer de geraspte kaas erdoor en zet opzij.
  3. Warm de olijfolie in een pan en fruit de groenten en de fijgnesnipperde knoflook gedurende +/- 10 minuten beetgaar. Kruid naar smaak met peper en zout en wat extra pesto.
  4. Roer het restje spaghetti door de groenten en zet opzij.
  5. Vet je muffinvorm of aparte vuurvaste schaaltje in met een beetje olijfolie.
  6. Vul elke holte tot 1 cm onder de rand met het pasta-groentenmengsel.
  7. Overgiet de pasta met het ei-melkmengsel en strooi nog wat extra geraspte kaas over de muffins.
  8. Bak de muffins gedurende +/- 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de muffins een korstje hebben en een satéstokje er 'proper' uitkomt.
  9. Dien de pasta pesto muffins lauwwarm op met een slaatje of gewoon zo.

Deel dit Recept

2 Commentaren
Laat een bericht na: