Make the most out of your ingredients
title image

Pasta al melone

Pasta al melone

Empty the Fridge - Pasta al melone

Een meloen blijft bij mij meestal voor de helft liggen en na en dag of 2 in de ijskast  ziet die er niet meer zo aantrekkelijk uit om op te eten.

Maar je kan er nog altijd deze heerlijk zomers pasta van maken. Lijkt en beetje speciaal misschien maar echt een aanrader. Vooral met die gerookte ham erbij!

TIP: Je kan de saus ook perfect opdienen met kant-en-klare tortellini met spinazie en ricotta uit de supermarkt.

Recept Afdrukken

Pasta al melone

Empty the Fridge - Pasta al melone
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Empty the Fridge - Pasta al melone
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
  2. Plaats de stukjes meloen in een blender en mix tot een saus met nog wat kleine stukjes in.
  3. Laat de boter samen met de room warm worden op een middelmatig vuur. Breng de saus gedurende 2 minuten aan de kook.
  4. Zet het vuur terug lager en voeg de gemixte meloen, het scheutje whiskey en citroensap toe.
  5. Voeg de geraspte parmezaan toe en meng goed door elkaar.
  6. Kook, terwijl de saus indikt, de pasta al dente (8 à 10 min).
  7. Giet de meloensaus over de pasta en meng goed door elkaar.
  8. Dien de pasta op met gerookte ham en een beetje rucola. Smakelijk!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: