Toscaanse Pappa al Pomodoro (Tomatensoep met brood)
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit daarin de ajuin en de knoflook aan tot deze gaar en glazig zijn.
  2. Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe, een snuifje zout en de helft van de verse basilicum toe. Roer de tomaten regelmatig door en laat ze 5 minuten pruttelen.
  3. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en voeg het oudbakken brood toe. Laat de soep half afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
  5. Meng nog 2 extra EL olijfolie en de overige basilicum door de soep. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep warm of op kamertemperatuur met een beetje geraspte Parmezaan.