Make the most out of your ingredients

Papilotte met vis en groenten

Papilotte met vis en groenten

Empty the Fridge - Papilotte met vis en groenten

‘En papilotte’ koken ideale manier om met wat restjes groenten uit je ijskast toch nog iets lekkers op tafel te toveren.

Denk bvb. aan een papilotte met zalm of kip met allerlei groenten. Heerlijk vers en licht!

  • Je neemt beste zachtere groenten die nog wat extra vocht afgeven en het stoomproces op gang brengen. Denk bvb. aan  courgette, spinazie, champignons, paprika, tomaat, …
  • Je hoeft  enkel nog een stukje vis/kip in huis te halen.
  • En met wat restjes verse dille, basilicum of peterselie voeg je nog extra smaak toe.
  • Of voor wat extra smaak kan je er kruidenolie of pesto aan toevoegen…
Recept Afdrukken

Papilotte met vis en groenten

Empty the Fridge - Papilotte met vis en groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Empty the Fridge - Papilotte met vis en groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en plaats er al een bakplaat in, zodat deze goed warm wordt.
  2. Meng de witte wijn, citroensap en -zeste, olijfolie, bouillon en peper en zout tot een saus en zet opzij.
  3. Snijd alle groenten en kruid de vis met peper en zout.
  4. Neem een groot vel bakpapier en vouw het in 2 en bestrijk 1 kant met een beetje olijfolie (Je gaat per visfilet een aparte papilotte maken).
  5. Leg er de helft van de groenten op en kruid met een beetje peper en zout. Leg de visfilet bovenop de groenten.
  6. Giet nog een klein scheutje olijfolie over de vis en leg er als laatste wat verse kruiden en een schijfje citroen op.
  7. Vouw vervolgens de tweede helft van het bakpapier over de vulling en vouw de twee kanten dicht zodat je een goed afgesloten pakketje bekomt. Laat één kant nog open.
  8. Zet de papilotte vervolgens rechtop, giet er de helft van de saus in en vouw het pakketje goed dicht. Herhaal deze stappen voor de andere papilotte.
  9. Leg de papilottes op de warme bakplaat en laat ze gedurende 15 à 20 min garen.
  10. Wees voorzichtig wanneer je de vis uit de papilotte haalt. Er kan nogal veel stoom uit komen. Vouw of knip één kant open en schuif de volledige inhoud op een (diep) bord.
  11. Serveer met patatjes gekookt in de schil of bruine rijst en eventueel wat salsa verde of pesto voor extra pit.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: