Make the most out of your ingredients
title image

Paneer

Paneer

Empty the fridge - Paneer

Een leuke om uit te proberen voor als je eens zelf een vegetarische Indische curry wil maken en genoeg melk in huis hebt.

Deze paneer is de ideale basis voor bvb.:

  • Matar Paneer
  • Krokant gebakken Paneer
  • Paneer Butter Masala
Recept Afdrukken

Paneer

Empty the fridge - Paneer
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 240 minuten
Porties
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 240 minuten
Porties
Empty the fridge - Paneer
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

  • 1 liter melk beste volle melk
  • 10 ml azijn of citroensap

Instructies

  1. Breng de melk aan de kook.
  2. Voeg vervolgens de azijn of het citroensap toe en wacht tot de melk scheidt in witte vlokken en een waterachtige substantie.
  3. Giet de paneer door een fijne zeef en spoel na met water.
  4. Leg de paneer vervolgens in het midden van de theedoek, pak de hoekpunten bij elkaar en draai de theedoek aan om het overtollige vocht uit de paneer te persen.
  5. Leg de theedoek met de paneer op een bord of snijplank en plaats er iets zwaars bovenop. Laat de paneer op deze manier een aantal uur staan (max. 8uur) staan tot hij mooi stevig is.
  6. Je kan de paneer daarna in blokjes snijden en er bvb. Matar Paneer van maken.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: