Moustalevria
Prep Tijd
4minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 3uur
Prep Tijd
4minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 3uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng het appelsap en de honing aan de kook. Eventueel kan je 1/2 appel in kleine blokjes gesneden laten meekoken.
  2. Zet het vuur lager en voeg onder constant roeren de semolina toe. Breng de Moustalevria aan de kook, voeg de specerijen toe en laat het geheel vervolgens nog een 5-tal minuten zachtjes pruttelen. Het eindresultaat is een fruitpap met de dikte van appelmoes.
  3. Haal het mengsel van het vuur en laat de Moustalevria kort afkoelen vooraleer je hem in individuele glazen of een grote vorm giet. Zet de Moustalevria in de ijskast en laat minimaal 3 uur opstijven.
  4. Bestrooi de Moustalevria met wat extra kaneelpoeder, sesamzaadjes en gehakte walnoten en serveer.