Lemon curd
Prep Tijd
10minuten
Kook Tijd
30minuten
Prep Tijd
10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe water in een middelgrote pot tot het ongeveer 2,5 cm hoog staat en breng het water lichtjes aan de kook.
  2. Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een metalen kom tot ze romig en wit van kleur zijn (+/- 1 min).
  3. Neem 1/3 tas citroensap en voeg deze samen met de zeste toe aan het eiermengsel.
  4. Zet het vuur op de laagste stand eens het water lichtjes kookt en plaats de metalen kom met het eiermengsel over de pot. (De kom moet groot genoeg zijn om over de pot te passen, maar mag het water niet raken).
  5. Roer door het eiermengsel met een garde gedurende +/- 10 min of tot het mengsel lichtgeel van kleur. Dop een lepel in het mengsel en probeer een streep te trekken over de rug van de lepel. Als de streep blijft staan is de lemon curd goed qua dikte.
  6. Verwijder de kom van de pot met kokend water. Roer beetje bij beetje de boter door de lemon curd. Voeg pas een volgend stukje boter toe, wanneer het vorige gesmolten is.
  7. Doe de lemoncurd in een propere kom of tupperware doos en dek af met vershoudfolie zodat er geen vel gevormd wordt over de curd.
  8. Je kan de lemon curd tot 2 weken toe bewaren in de frigo.