Koolrabi met prinsessenbonen en dressing van dille en kappertjes
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Rasp de limoen en pers ze vervolgens uit.
  2. Meng de limoenzeste, het -sap, 2 EL olijfolie en de knoflook in een kommetje goed door elkaar en voeg op het einde de fijngehakte dille en kappertjes toe. Zet opzij.
  3. Schil de koolrabi en kook hem gedurende +/-15 minuten beetgaar.
  4. Voeg de laatste 6 minuten de boontjes toe.
  5. Giet de groenten af en laat ze schrikken in koud water.
  6. Snijd de koolrabi vervolgens in ‘frietjes’ van + 1,5 op 1,5 cm.
  7. Verhit de resterende 2 EL olijfolie in een grillpan en rooster de koolrabi op een hoog vuur tot deze mooie lijntjes heeft (+/-10minuten).
  8. Voeg op het einde de boontjes nog even toe zodat deze ook even kunnen mee warmen.
  9. Doe de geroosterde groenten in een kom en schep er de dressing door.
  10. Serveer bij geroosterd lamsvlees of kip.