Make the most out of your ingredients
title image

Kokosrotsjes

Kokosrotsjes

Empty the Fridge - Kokosrotsjes

Kokosrotsjes zijn geweldig!

  • Ze zijn lekker (duuh)!
  • Ze zijn super snel klaar (reken op maximum 25 minuten)!
  • Je hebt er slechts 5 ingrediënten voor nodig!
  • Ze zijn goedkoop!
  • En je kan er je overschot van 2 eiwitten in kwijt!

Bakken dus die kokosrotjes zou ik zo zeggen.

Deze rochers of macrons zoals ze ook wel eens genoemd worden, zijn trouwens het ideale recept om met kinderen klaar te maken. Omdat er zo weinig ingrediënten in zitten is het recept gemakkelijk om klaar te maken en wordt je keuken niet in een slagveld veranderd.

Artisanaal versus chic

Ik ging voor de artisanale optie. Lees: ik kwakte het beslag met een lepel op de bakplaat en klaar. Maar voor chique “rocherkes” kan je altijd een spuitzak gebruiken. Dan krijg je zo van die mooie toefjes zoals wanneer je ze in de winkel koopt.

Een klein extraatje: chocolade bodempjes

Wil je net nog dat tikkeltje extra uit dit recept halen? Doop de kokosrotsjes dan in chocolade.

Hiervoor ga je gaat als volgt te werk:

  • Bekleed de taartrooster waarop je de kokosrotsjes liet afkoelen met een vel aluminiumfolie.
  • Smelt 100 gram pure chocolade au bain marie of in de microgolf.
  • Dip de onderkant van elk rotsje in de chocolade.
  • Zet de rotsjes terug op de taartrooster en laat ze verder afkoelen tot de chocolade gestold is.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Kokosrotsjes

Empty the Fridge - Kokosrotsjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Gebak
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Beginner
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
rotsjes
Maaltijd Gebak
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Beginner
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
rotsjes
Empty the Fridge - Kokosrotsjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Klop het eiwit samen met de suiker en het snuifje zout stijf.
  2. Voeg de honing en de bloem toe en roer het voorzichtig door het eiwit.
  3. Meng de gedroogde kokos erdoor.
  4. Schep met een soeplepel schepjes van het deeg op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Of gebruik een spuitzak.
  5. Bak de kokosrotjes gedurende +/- 15 min in een op 175°C voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit Recept

6 Commentaren
  • SEGERS Gerard
    Beantwoorden
    augustus 15, 2015

    Gebruik nooit bloem, maar wel maïzenabloem.
    Alles afwegen ook eiwit.

    • Empty the Fridge
      Beantwoorden
      augustus 17, 2015

      Bedankt voor de tip Gerard.

  • Silvy
    Beantwoorden
    november 8, 2015

    Oei! Ik lees net de commentaar en heb het ook gewoon met bloem gemaakt. Ik had heel veel eiwitten over van advocaat te maken. Ik heb dus moeten gokken hoeveel dat “2 eiwitten” waren en ben voor 70gram gegaan. Ze komen net uit de oven (na 13 minuten) en zien en ruiken best goed! 🙂 Straks de smaaktest

      • Silvy
        Beantwoorden
        november 9, 2015

        Ze zijn heerlijk gelukt bij mij 🙂 Ik ben benieuwd naar je update!

        En ja heerlijk luchtige advocaat, naar mijn mama’s recept. Dat is eigenlijk echt niet zo moeilijk!
        Je moet gewoon zien dat je SUPERverse eieren hebt, van middelgroot formaat. Qua drank kan je best voor jenever gaan 😉 en zien dat je een mixer hebt die zelfstandig kan mixen 😀 anders gaat het je armpijn opleveren.

  • Silvy
    Beantwoorden
    februari 27, 2016

    Ik had hier update verwacht :p ik heb ze vandaag opnieuw gemaakt, weer heerlijk gelukt 🙂

Laat een bericht na: