Make the most out of your ingredients
title image

Kip gepaneerd met cornflakes

Kip gepaneerd met cornflakes

Empty the Fridge - Kip gepaneerd met cornflakes

Een ochtend-scenario dat zich misschien bij jou ook wel eens heeft afgespeeld: je zet je kom en lepel klaar, neemt de melk uit de ijskast, haalt je doos ontbijtgranen uit de kast en wat blijkt… enkel een zielig hoopje verkruimelde cornflakes. Niet genoeg voor je geplande ontbijt en ook niet lekker, want de kruimeltjes cornflakes worden direct een papje.

Plan B: Kip gepaneerd met cornflakes

Kip gepaneerd met cornflakes: typisch Amerikaans, maar wel mega lekker. De verkruimelde cornflakes meng je met wat kruiden. Vervolgens dompel je stukjes kip in een mengsel van ei en haal je deze door de cornflakes. Baken in een pan of in de oven en je hebt heerlijk krokante stukjes kip!

All American dinner of als hapje

Serveer de krokante reepjes kip met gebakken aardappel ‘wedges’ met een beetje paprikapoeder en een sausje van roomkaas/zure room en bieslook. Of als hapje met wat ketchup. You’re kids will love you.

Recept Afdrukken

Kip gepaneerd met cornflakes

Empty the Fridge - Kip gepaneerd met cornflakes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Kip gepaneerd met cornflakes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

De voorbereiding
  1. Was de kipfilets onder koud water en dep droog ze vervolgens met een vel keukenpapier.
  2. Leg de kip op een snijplank, met een groot stuk vershoudfolie erover en plet de kipfilets tot een gelijke dikte van +/- 1,5 cm. Je kan erop meppen met een vleeshamer of pan of ze platrollen met een deegrol.
  3. Snijd de kip daarna in strookjes van 2,5 cm breed. Per kippenborst zou je 5 tot 7 strips moeten kunnen bekomen.
  4. Meng de verkruimelde cornflakes met de kruiden in een soepbord.
  5. Kluts het ei met het water in een soepbord.
  6. Vet een bakplaat in met de olijfolie en zet deze klaar.
Het paneren kan beginnen!
  1. Dompel een reepje kip in het ei-mengsel en laat het kort uitdruppen.
  2. Haal de kip vervolgens door het cornflakes mengsel en duw deze goed aan zodat het korstje aan de kip blijft kleven.
  3. Leg het gepaneerde kippereepje op de ingevette bakplaat en herhaal dit vervolgens voor alle stukje kip. Laat ongeveer 2 cm tussen elke reepje.
  4. Bak de kip gedurende +/- 6 minuten aan één kant in een op 200°C voorverwarmde oven.
  5. Draai de reepjes daarna om en bak de andere kant gedurende nog ééns 6 à 10 minuten tot de kip mooi krokant en gaar is.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: