Kaassoufflé
Maaltijd
Voorgerecht
Keuken
Frans
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Prep Tijd
1
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Prep Tijd
1
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Ingrediënten
1
tas
witte saus
1/4
TL
zout
1/2
tas
kaas
geraspt
3
ei(eren)
eiwit en -geel apart
snuifje
cayennepeper
Instructies
Maak een witte saus of warm een restje op dat je nog over had.
Voeg de geraspte kaas, zout en de cayennepeper toe terwijl de saus nog warm is.
Haal de pan van het vuur en voeg het eigeel toe en klop tot de saus dik wordt.
Laat dit mengsel afkoelen en voeg vervolgens de stijfgeklopte eiwitten toe.
Lepel het beslag in kleine beboterde ovenschaaltjes of in 1 grote schaal tot die een kwart vol is.
Bak de soufflé op 190°C gedurende 20 à 25 min en dien onmiddelijk op.