Granola gezoet met rijpe banaan
Maaltijd
Brunch
,
Ontbijt
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Lente
,
Winter
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
12
porties
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
12
porties
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
220
gram
havermout
150
gram
gemengde noten
meng noten en zaden zoals hazelnoot, amandel, walnoot, zonnebloem- en pompoenpitten
1
tl
kaneel
1
snuifje
zeezout
4
el
lijnzaad
optioneel
2
bana(a)n(en)
3
el
kokosolie
gesmolten
3
el
honing
agave of maple syrup
Instructies
Hak de noten grof en meng ze samen met de havermout, lijnzaad, kaneel en zout en schep ze op een bakplaat.
Smelt de kokosolie en honing in een klein pannetje. Of zet een vuurvast schaaltje met de ingrediënten in de oven die je aan het voorverwarmen bent.
Prak de bananen met een vork en roer de gesmolten kokosolie en honing erdoor. Voeg eventueel een beetje vanilleextract toe.
Meng de natte ingrediënten rechtstreeks op de bakplaat door de droge ingrediënten en spreid de granola zo gelijk mogelijk uit.
Bak de granola 15 à 20 min op 200°C. Draai regelmatig om zodat alle kanten mooi gekleurd zijn.
Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen vooraleer je hem in een luchtdichte bokaal bewaart.