Make the most out of your ingredients
title image

Granola gezoet met rijpe banaan

Granola gezoet met rijpe banaan

Empty the Fridge - Granola gezoet met banaan

Liggen er weeral een paar bananen gespikkeld te wezen op je aanrecht en zijn ze echt té rijp om nog op te eten?

Niet weggooien, want ze lenen zich perfect voor het zoeten van je zelfgemaakte granola.

Granola gezoet met rijpe banaan

Granola gezoet met rijpe banaan heeft alleen maar voordelen:

  • De gespikkelde bananen, evenals een allegaartje noten, pitten en zaden uit de voorraadkast geraken op.
  • Je weet perfect wat erin zit. Geen verborgen vetten of suikers, maar slechts een beetje kokosolie, rijpe banaan en honing.
  • Je bespaart door zelf granola te maken: havermout kost amper iets en als je beetje slim koopt vind je noten vrij voordelig.
  • Je kan de granola pimpen zoveel je wil. Houd je van vanille? Voeg er dan wat vanille-extract aan toe of ga voor een kruidige versie met kaneel, cardamon of gemberpoeder.

 

Empty the Fridge - Granola gezoet met banaan

Granola bewaren

Eens de granola afgekoeld is, bewaar je hem in een luchtdichte bokaal. Zo kan je hem gemiddeld 2 à 3 weken bewaren. Heb je teveel granola in één keer gemaakt? Overweeg dan om hem in te vriezen. Doe de granola in een diepvrieszakje en zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in zit. Vries de granola zo maximaal 3 maanden in en haal hem de nacht voordat je hem wil opeten uit.

Yoghurtbars met granola

In het Empty the Fridge kookboek staat bovendien een lekker recept voor yoghurtbars met fruit en granola. Perfect om restjes granola, fruit en yoghurt niet verloren te laten gaan en een heerlijk gezond toetje.

Bestel jouw exemplaar

Recept Afdrukken

Granola gezoet met rijpe banaan

Empty the Fridge - Granola gezoet met banaan
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Brunch, Ontbijt
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties
Maaltijd Brunch, Ontbijt
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties
Empty the Fridge - Granola gezoet met banaan
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Hak de noten grof en meng ze samen met de havermout, lijnzaad, kaneel en zout en schep ze op een bakplaat.
  2. Smelt de kokosolie en honing in een klein pannetje. Of zet een vuurvast schaaltje met de ingrediënten in de oven die je aan het voorverwarmen bent.
  3. Prak de bananen met een vork en roer de gesmolten kokosolie en honing erdoor. Voeg eventueel een beetje vanilleextract toe.
  4. Meng de natte ingrediënten rechtstreeks op de bakplaat door de droge ingrediënten en spreid de granola zo gelijk mogelijk uit.
  5. Bak de granola 15 à 20 min op 200°C. Draai regelmatig om zodat alle kanten mooi gekleurd zijn.
  6. Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen vooraleer je hem in een luchtdichte bokaal bewaart.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • Nele Decraecker
    Beantwoorden
    september 2, 2017

    Is er een kans als je hem langer bewaart dat hij beschimmelt? Ik heb hel namelijk perongeluk veel te vroeg gemaakt voor mijn kot (vertrek pas25/9) invriezen lijkt mij nogal onhandig :/

Laat een bericht na: