Make the most out of your ingredients
title image

Geroosterde wintergroenten

Geroosterde wintergroenten

Empty the Fridge - Geroosterde wintergroenten

Heb je nog een hele hoop knol- en wortelgroenten in je ijskast liggen, maar zo net niet genoeg om één variëteit op zich klaar te maken?

Presto: Geroosterde wintergroenten

De combinaties zijn quasi eindeloos: wortel, pastinaak, knolselder, raapjes, rode biet, peterseliewortel, pompoen, aardappelen, …

Heerlijk met een yoghurt-sausje op zich of met een gebraden kip en bruine rijst.

Recept Afdrukken

Geroosterde wintergroenten

Empty the Fridge - Geroosterde wintergroenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Empty the Fridge - Geroosterde wintergroenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Was de groenten, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.
  2. Doe de groenten in een ovenschaal en meng er de olijfolie, de gekneusde knoflookteentjes, tijm en laurier door.
  3. Kruid met peper en zout en plaats in een op 180°C voorverwarmde oven.
  4. Bak de groenten gedurende 45 à 60 min of tot ze gaar zijn (de groenten zijn zacht als je er met een vork in prikt).
  5. Voeg er optioneel na een half uur nog wat pijpajuin toe die je in stukjes van +/- 4 cm hebt gesneden.
  6. Dien op met een yoghurtsausje op basis van yoghurt, olijfolie, currypoeder, komijnpoeder, peper en zout en de zacht gestoofde knoflook die je eerder aan de groenten toevoegde).

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: