Make the most out of your ingredients

Fruit cobbler

Fruit cobbler

Empty the Fridge - Fruit cobbler

 Ben jij een fan van fruit-baksels zoals een crumble of clafoutis? Dan moet je zeker eens deze fruit cobbler proberen…

Net zoals een crumble of clafoutis, worden restjes fruit gebakken met een deegbeslag. Het leuke/lekkere verschil tussen een cobbler en deze 2 broertjes vind ik dat het deeg nogal in het wilde weg tussen het fruit wordt gelepeld, waardoor je – eens gebakken – als het ware eilandjes deeg met daartussen heerlijk gestoofd, ‘brubbelend’ fruit bekomt.

Een ultiem ‘comfortfood’-dessert en ideaal voor een druilerige dag, waarmee je toch een beetje zon op je bord tovert.

Fruit cobbler met jouw favoriete pitfruit

Onderstaand recept is voor een cobbler bereid met rijpe perziken en bosbessen. Maar jij kan jouw fruit cobbler helemaal maken zoals jij dat graag wil. Hij wordt meestal gemaakt met zacht pitfruit dat volop in seizoen is tijdens de lente en zomer. Denk aan perziken, abrikozen, bessen, pruimen, nectarinen, …. Een mengeling van verschillende soorten pitfruit en bessen is perfect om kleine overschotjes fruit op te gebruiken en het handige is dat het fruit ook een beetje te rijp mag zijn. aangezien dat de cobbler in de oven gebakken wordt, wordt het toch een soort van moes.

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Fruit cobbler

Empty the Fridge - Fruit cobbler
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
porties
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
porties
Empty the Fridge - Fruit cobbler
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de partjes perzik met de bosbessen, de suiker, kaneel en het citroensap, de maizena, gember en een snuifje zout en zet opzij.
  2. Meng de bloem met het halve kopje suiker, bakpoeder en zout.
  3. Kneed de boter door de bloem tot alles net aan elkaar begint te plakken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en meng kort door elkaar. Het beslag moet net nat zijn, maar zeker niet glad.
  4. Schep het fruitmengsel in een met boter ingevette ovenschaal en schep met een lepel telkens een hoopje beslag tussen het fruit zodat je als het ware 'deeg-eilandjes' bekomt.
  5. Bak de cobbler gedurende 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot deze mooi goudbruin en gaar is.
  6. Serveer lauwwarm met een beetje room of slagroom.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • Mieke Schaddelee
    juni 13, 2016

    Hoeveel bloem?