Make the most out of your ingredients
title image

Foo Young eieren

Foo Young eieren

Empty the fridge - Foo yong eieren

Een Oosterse omelet met allerhande restjes (Aziatische) groenten en een lekker sausje.

Deze Foo Young eieren worden vaak vegetarisch geserveerd, maar je kan er ook een restje hesp, kip of garnalen aan toevoegen.

Met wat rijst erbij wordt dit een complete lunch of hoofdgerecht.

Recept Afdrukken

Foo Young eieren

Empty the fridge - Foo yong eieren
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Maaltijd Lunch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Empty the fridge - Foo yong eieren
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

De voorbereiding
  1. Kook 1 tas basmatirijst of gebruik een restje rijst dat je nog over hebt.
  2. Meng de sojascheuten, ajuin, courgette, wortel, paksoi, shiitakes (of restje vlees of vis), gember, knoflook en zout in een grote kom en zet opzij.
De saus
  1. Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens op de laagste stand. Voeg de sojasaus, rijstwijn en mirin toe.
  2. Meng de maïzena met het water en roer deze vervolgens door de saus. Laat het geheel pruttelen tot de saus dikt.
  3. Meng de sesamolie erdoor en houd de saus vervolgens warm terwijl je de omelet maakt.
Foo Yong
  1. Knijp overbodig vocht uit de groenten en laat ze uitlekken in een zeef. Doe de groenten vervolgens terug in de kom en meng ze met de 3 geklutste eieren.
  2. Verwarm de olie in een tefalpan op een medium voor.
  3. Dien de omelet op op een bedje van rijst, met de warme saus erover en garneer met verse koriander.
  4. Giet 1/3 van het ei-groentenmengsel in de pan en bak de omelet goudbruin aan beide kanten (3 à 4 min per kant). Nota: Wanner de eieren een beetje uitlopen, kan je ze altijd terug een beetje naar het midden duwen met en spatel.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: