Empty the Fridge – Flatbreads met kruiden en gegrilde groenten
Maaltijd
Brunch
,
Hapje
,
Lunch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Lente
,
Zomer
Ingrediënten
350
gram
zelfrijzende bloem
1/2
TL
zeezout
1
TL
bakpoeder
350
ml
melk
je kan ook yoghurt gebruiken of een mengeling van melk en yoghurt
1
kopje
verse kruiden
fijngehakt (Alles kan, gaande van peterselie, koriander of munt tot oregano, estragon, …)
1
TK
korianderzaadjes
fijngemalen
Instructies
Meng alle ingrediënten met een houten lepel in een kom en kneed vervolgens kort door elkaar.
Kneed het deeg verder voor ongeveer 1min op een proper werkblad.
Doe het deeg in een met bloem besprenkelde kom en zet opzij.
Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol elk stukje uit tot een cirkel van +/- 12cm diameter en 2 à 3 mm dik.
Laat een grillpan goed warm worden en bak de flatbreads vervolgens 1 à 2 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
Serveer met gegrilde groenten en een lekker dipsausjes.