Make the most out of your ingredients

Eieren à la Goldenrod

Eieren à la Goldenrod

Empty the Fridge - Eieren a la Goldenrod

Hardgekookte eitjes over?

Zijn er het afgelopen Paasweekend bij jullie duchtig eitjes geraapt en heb je een karrenvracht aan chocoladen en andere paaseieren vergaard?

Die chocoladen eitjes zullen wel op geraken, maar met hardgekookte eieren heb je misschien wat minder inspiratie. Eiersla is altijd een oplossing, maar als je eens wat anders wil proberen zijn deze Eieren à la Goldenrod een goed alternatief.

Post Paasbrunch met eieren à la Goldenrod

De hardgekookte eieren pel je en scheid je zodat je het eiwit en -geel apart kan hakken. Niks speciaal denk je… Deze eieren worden pas eieren à la Goldenrod wanneer je ze met witte saus en beetje bislook bovenop krokante toast serveert.

Ik voegde wat cayennepeper en een beetje citroensap toe aan de goldenrod saus voor een extra kick.

Een perfect brunchgerecht voor tijdens de Paasvakantie.

(bron beeld: shutterstock.com)

Bewaren

Recept Afdrukken

Eieren à la Goldenrod

Empty the Fridge - Eieren a la Goldenrod
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Brunch, Lunch
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Brunch, Lunch
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Eieren a la Goldenrod
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Smelt de boter in een middelgrote pot. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar om een roux te maken. Laat de roux onder constant roeren een paar minuten doorkoken om de bloemsmaak weg te werken.
  2. Voeg onder constant roeren de melk toe en laat op een laag vuur pruttelen tot de saus begint te dikken en er geen klontertjes meer in zitten.
  3. Kruid met peper en zout en beetje cayennepeper. Eventueel kan je ook een paar druppeltjes citroensap toevoegen. Zet de saus vervolgens apart.
  4. Pel de eieren en verwijder het eigeel.
  5. Hak het eiwit grof en roer het door de witte saus.
  6. Rooster het brood en leg op elk bord 2 schijfjes toast. Schep op elke toast een beetje van het ei-mengsel.
  7. Verkruimel het eigeel over de toast of maak er mimosa van door het door een zeef te duwen. Garneer met fijngesneden bieslook en dien onmiddellijk op.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: