Make the most out of your ingredients
title image

Clafoutis

Clafoutis

Empty the fridge - Clafoutis

Een perfect recept om zowel restjes fruit als groenten te verwerken tot een lekker soort taart

Zoet:

  • Druiven
  • Kersen
  • Bosvruchten
  • Pruimen
  • Abrikozen
  • Aardbei
  • Peer
  • Kokos, mango en pistachenoten

Hartig:

  • Tomaten en geitenkaas
  • Tomaten en olijven
  • Spinazie en feta
  • Venkel en parmezaan

Dit zijn maar enkel combinaties, maar je kan natuurlijk altijd naar hartenlust experimenteren, met wat je nog in je ijskast hebt liggen

Onderstaand recept is voor een clafoutis met krieken.

In het geval van een hartige clafoutis, skip je dus de suiker en voeg je peper en zout, een kaas naar keuze en eventueel wat verse kruiden toe voor extra smaak.

Recept Afdrukken

Clafoutis

Empty the fridge - Clafoutis
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Empty the fridge - Clafoutis
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de melk, suiker, eieren, vanille, bloem en een snuifje zout tot een glad beslag.
  2. Vet een ovenschaal in met boter en giet er +/- de helft van het beslag in.
  3. Leg de krieken over het beslag en besprenkel ze met een beetje suiker.
  4. Giet er de rest van het beslag over.
  5. Bak de clafoutis gedurende 45 à 60 min in een op 200°C voorverwarmde oven, tot de clafoutis mooi gebruind is en een mes dat je in het midden steekt er proper uit komt.
  6. Sprenkel er poedersuiker over en dien de clafoutis warm op.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: