Make the most out of your ingredients

Caesar salad

Caesar salad

Empty the Fridge - Caesar salad

In tegenstelling tot wat je zou denken heeft de Caesar salad niets te maken met Julius Caesar.

Caesar Cardini

Deze populaire Amerikaanse salade werd vernoemd naar Caesar Cardini. Deze restaurateur en chef-kok van Italiaanse afkomst vernoemde de salade naar zichzelf. Het verhaal gaat dat Caesar Cardini de Caesar salade samenstelde uit resterende ingrediënten nadat de meeste van zijn gerechten die dag uitverkocht waren. Een Empty the Fridge waardige gerecht dus!

Het oorspronkelijke recept bestond slechts uit 8 ingrediënten:

    • Romeinse sla of bindsla
    • croutons
    • Parmezaanse kaas
    • knoflook
    • Worcestershiresaus
    • ei
    • olijfolie
    • citroensap

Waar staan de ansjovis in dit lijstje zul je denken… Deze maakten geen deel uit van het oorspronkelijke recept en werden pas later door de broer van Caesar toegevoegd. In onderstaand recept staat de ansjovis er echter ook tussen. Ik vind het persoonlijk een echte meerwaarde.

De 3 basisregels voor een échte Caesar salad

Het geheim van de perfecte Caesar salad schuilt blijkbaar in hoe je de sla ‘assembleert’.

De 3 Caesar salad regels volgens het boekje van Caesar Cardini:

  1. Gebruik de slablaren in zijn geheel. Snijden of scheuren is niet toegestaan.
  2. Ook moet je de sla rond de dressing draaien en niet alle ingrediënten door elkaar husselen.
  3. Croutons zij niet zomaar croutons. Niet uit een pakje dus…

Bekijk onderstaand recept voor hoe het echt moet.

Er moet iets van aan zijn, want deze versie van de Caesar salad had zoveel succes dat Mr. Cardini een bedrijf opstartte om de dressing op grote schaal aan de man te brengen.

(bron beeld salade: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Caesar salad

Empty the Fridge - Caesar salad
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Salade
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
porties
Maaltijd Salade
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
porties
Empty the Fridge - Caesar salad
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de croutons
Voor de dressing

Instructies

Voor de croutons
  1. Meng 2 EL olijfolie met 2 gepureerde teentjes knoflook.
  2. Smeer de sneetjes brood in met deze knoflookolie.
  3. Bak de sneetjes brood in een op 120°C voorverwarmde oven tot ze droog zijn. (+/- 45 minuten)
  4. Breek de sneetjes in stukjes en bak ze op in wat extra olijfolie en knoflook tot ze mooi krokant zijn.
  5. Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenpapier en maak ondertussen de salade klaar.
Voor de dressing
  1. Meng de ansjovis met de knoflook in een vijzel tot je een pasta bekomt. Schep dit mengsel in je slakom.
  2. Meng met een garde het citroensap, de mosterd, het eigeel en de worcestersaus erdoor tot je een gladde mengsel bekomt.
  3. Giet vervolgens geleidelijk aan de olijfolie erbij zoals je dat bij een mayonaise zou doen tot je een romige dressing bekomt.
  4. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Snijd het uiteinde van de salade en breek hem in aparte blaren. Niet in stukjes snijden!
  6. Was de salade en droog hem vervolgens grondig in een slazwierder of met een handdoek.
  7. Doe de saladeblaren in de kom met de dressing, sprenkel er de geraspte parmezaan over en roer tot de salade net gemengd is.
  8. Garneer met de croutons en dien onmiddellijk op.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: