Make the most out of your ingredients

Bull’s eye toast

Bull’s eye toast

Empty the Fridge - Bulls eye toast

Mijn nieuwste ontbijt-ontdekking om sneetjes brood van een dag of 2 oud niet verloren te laten gaan, is deze Bull’s eye toast.

Waarom Bull’s eye toast?

  • De naam Bull’s eye toast kan gewoon niet beter.
  • Je tovert er je sneetjes oudbakken brood in 15 minuten om tot een lekker ontbijt, brunch of lunch.
  • Je kan er eender welke topping op kwijt gaande van restjes kaas en kruiden tot chilisaus, stukjes tomaat of avocado.

Bull’s eye toppings? Take your pick!

Het leuke aan dit recept dat je er alle kanten mee uit kan.

  • Cheesey? Besprenkel de Bull’s eye toast gedurende de laatste minuut met een restje kaas en laat deze mooi gratineren onder de grill.
  • Spicey? Ga voor sriracha-saus of tabasco.
  • Gezond? Top je toast met schijfjes avocado of blokjes tomaat en wat verse koriander?
  • Groen? Heb je nog wat pesto in huis? Bull’s eye toast 2.0 in the making!

Wat wordt jouw versie van deze Bull’s eye toast?

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Bull's eye toast

Empty the Fridge - Bulls eye toast
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
sneetjes
Maaltijd Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
sneetjes
Empty the Fridge - Bulls eye toast
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Vet een bakplaat in met een 1 TL boter of olijfolie.
  2. Smeer de sneetjes brood aan beide kanten in met een beetje boter.
  3. Steek met een glas of een ronde koekjesvorm een cirkel uit het midden van de sneetjes brood.
  4. Leg de sneetjes en de uitgestoken cirkeltjes op de bakplaat en bak ze gedurende +/- 5 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze net beginnen te kleuren.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en breek een ei in elk van de cirkels. Kruid het ei met peper en zout en sprenkel er desgewenst wat geraspte kaas over (gedurende de laatste minuut van de baktijd).
  6. Bak de bull's eye toast gedurende 7 à 10 minuten tot het ei gestold is, maar de eierdooier nog lopend.
  7. Dien op met je toppings naar keuze.

Deel dit Recept

1Commentaar
Laat een bericht na: