Brood met aardpeer en feta
Porties Prep Tijd
1brood 40minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
1brood 40minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de aardpeer of mengeling van knolgroenten gedurende 20 à 30 minuten gaar. Giet ze af en prak ze met de yoghurt fijn.
  2. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Kneed de koude boter door het deeg tot het de textuur van broodkruim heeft. Voeg vervolgens de groentenpuree en fijngehakte rozemarijn toe.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot alles gemengd is tot een gelijkmatige deegbal. NOTA: Doordat de puree van de knolgroenten nogal vochtig is, kan het een beetje lastig zijn om het deeg goed te kneden. Voeg in dat geval een beetje extra bloem toe.
  4. Vorm het deeg tot een ovaal en plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat. Schik de brokjes feta, de schijfjes aardpeer en wat extra takjes rozemarijn over het brood.
  5. Bestrijk het brood met een beetje melk en bak het gedurende 30 à 40 minuten op 220°C. Het brood is gaar wanneer het een hol geluid maakt als je erop klopt.