Make the most out of your ingredients
title image

Bloemkool- spinaziepuree met garnalen en chorizo

Bloemkool- spinaziepuree met garnalen en chorizo

Empty the fridge - Bloemkool spinazie puree met garnalen en chorizo

Vlees en vis te samen lijkt misschien een wat vreemde combinatie, maar in sommige gevallen kan het echt super geslaagd zijn, zoals bij deze Bloemkool- spinaziepuree met garnalen en chorizo.

Garnalen en bloemkool hebben niet zo’n uitgesproken smaak, maar door eerst de chorizoworst aan te bakken in de pan, krijg je een kruidige olie die een lekker, pittige paprikasmaak geeft.

TIP/ Sint Jacobsvruchten i.p.v. garnalen

Je kan van dit gerecht ook een ‘fancy version’ maken door de garnalen ter vervangen door Sint Jacobsvruchten.

 

Recept Afdrukken

Bloemkool- spinaziepuree met garnalen en chorizo

Empty the fridge - Bloemkool spinazie puree met garnalen en chorizo
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo, Spaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 10
Kook Tijd 20
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo, Spaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 10
Kook Tijd 20
Porties
Empty the fridge - Bloemkool spinazie puree met garnalen en chorizo
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Fruit de fijngehakte sjalot gedurende 2 à 3 min aan in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook en de spinazie toe en roer goed door elkaar tot de spinazie geslonken is, kruid met een beetje peper en zout en zet opzij.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en stoom deze gedurende 10 à 15 min tot de bloemkool gaar is.
  3. Doe de gestoomde bloemkool en spinazie in een blender en mix door elkaar tot je een gladde puree bekomt.
  4. Warm een EL olijfolie in een pan en bak de schijfjes chorizo gedurende +/- 5 min aan tot ze krokant zijn. Haal de chorizo uit de pan en zet opzij.
  5. Bak de garnalen in de chorizo-olie gedurende ongeveer 2 min.
  6. Als je het gerecht nog wat extra pit wil geven, kan je altijd wat chilivlokken over de garnalen strooien.
  7. Blus de pan met een beetje witte wijn en laat deze kort inkoken tot de garnalen roze en gaar zijn.
  8. Schep de bloemkool-spinaziepuree op een bord, schik de garnalen en chorizo erbovenop en giet het kookvocht van de garnalen erover.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: