Bietjes in ’t zuur
Porties Prep Tijd
4confituurpotten 15minuten
Passieve Tijd
2dagen
Porties Prep Tijd
4confituurpotten 15minuten
Passieve Tijd
2dagen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de bieten en snijd ze in fijne plakjes. Doe ze samen met het karwijzaad in een grote kom.
  2. Meng de mirin met de rode wijnazijn en suiker en zet opzij.
  3. Breng het water aan de kook en giet het vervolgens bij het azijnmengsel. Roer goed door elkaar tot alle suiker opgelost is en roer als laatste het zout erdoor.
  4. Giet het mengsel over de bieten en meng goed door elkaar.
  5. Schep de bietjes in ’t zuur in propere bokalen en sluit ze goed af. Zorg dat de schijfjes biet volledig onderstaan en draai de bokalen af en toe een keertje om. De bietjes zijn na 2 dagen ’trekken’ in de ijskast goed om op te eten.