Bara Brith ‘Welsh tea cake’
Porties Prep Tijd
1middelgrote cakes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 8uur
Porties Prep Tijd
1middelgrote cakes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 8uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng je overschotje thee terug aan de kook en laat het gedroogd fruit er gedurende de nacht in wellen. Of zet een verse pot thee.
  2. Meng in een grote kom de 2 soorten bloem met het bakpoeder, de rietsuiker en specerijen.
  3. Klop het ei en roer het samen met de abrikozenconfituur en het gedroogde fruit en de thee door de droge ingrediënten.
  4. Vet 1 middelgrote cakevormen in met wat olie of boter en bekleed ze met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak de cake +/-45min tot 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven (of tot een spies in het midden steekt er schoon uit komt).
  5. Laat de cake 15 min in de vorm afkoelen vooraleer je hem omdraait en volledig laat afkoelen of een rekje. Je kan de cake ongeveer 1 week in een luchtdichte doos bewaren of invriezen voor later.