Bananenpudding met kokosmelk en dadel-crumble
Porties Prep Tijd
6porties 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
6porties 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pot met een bodem water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Hak de dadels en noten fijn, meng ze door elkaar en zet opzij.
  3. Doe de de maple syrup, het ei, de vanille (zaadjes en de schil) en de kokosmelk in een vuurvaste glazen of metalen kom en meng ze met een garde door elkaar.
  4. Voeg de bananen toe aan het kokosmelk-mengsel en plaats de kom bovenop de pot met zachtjes kokend water. Zorg er voor dat de kom mooi aansluit op de pot om een au bain marie effect te bekomen.
  5. Warm het puddingmengsel en roer er regelmatig door met een garde om te voorkomen dat de pudding aan de kom gaat plakken. De banaan gaat door de warmte geleidelijk aan ‘oplossen’.
  6. Meng ondertussen in een klein kommetje de tapioca met het water tot er geen klonters meer in zitten.
  7. Vis – eens het puddingmengsel goed warm is – de vanillestokjes eruit, voeg het tapioca-water toe en blijf goed roeren tot de pudding begint te stollen. De pudding zou vrij snel de consistentie van een normale vanille-pudding moeten krijgen. Als de pudding te lopend is, kan je een beetje extra tapioca-water toevoegen.
  8. Giet de pudding in kommetjes en laat hem eventjes afkoelen. Strooi wat van de dadel-crumble en eventueel wat sesamzaadjes over de pudding en dien lauwwarm op.