Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip
Porties Prep Tijd
12balletjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
12balletjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 40minuten
Ingrediënten
Voor de balletjes
Voor de dip
Instructies
  1. Laat de zoete aardappel in de schil garen. In de oven duurt dit ongeveer 40 minuten, in de Airfryer +/- 20 minuten. Laat de aardappel vervolgens afkoelen. Als je dit iets sneller wil laten gaan, kan je de aardappel al in stukjes snijden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Het beslag zal er nogal smeuïg uitzien, maar dat komt helemaal goed! Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  3. Rol balletjes van +/- 3cm diameter en rol elk balletje door het paneermeel tot het rondom rond gepaneerd is.
  4. Leg de balletjes in de Airfryer mand en bak ze gedurende 20 minuten op 200°C. Schud ze tussendoor een paar keer om, zodat ze langs alle kanten mooi bruinen.
  5. Mak ondertussen de avocadodip.
  6. Doe alle ingrediënten samen in een kom en prak alles met een vork tot je een dip bekomt waar nog een beetje stukjes inzitten. Proef en kruid indien nodig nog een beetje bij met extra citroensap, peper en zout.