Make the most out of your ingredients

Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip

Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip

Empty the Fridge - Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip

In de zoektocht naar geschikte recepten voor mijn review van de Philips Airfryer kwam ik een recept voor balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip.

Ik ben sowieso al fan van zoete aardappel… Liefst in de helft geroosterd in de oven en dan met een saus van allerlei groenten die ik nog voorhanden heb met een scheutje kokosmelk. Deze balletjes van zoete aardappel moest ik bijgevolg zeker eens uitproberen.

Double bonus: krokant en mals

In plaats van ze zoals in het originele recept in de oven te bakken, gebruikte ik dus de Airfryer, met een super resultaat.

De balletjes waren perfect krokant langs buiten en heerlijk mals van binnen. En met de frisse avocadodip erbij was het een perfecte match!

Mijn balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip waren een beetje onregelmatig van vorm. De draaister van dienst, werd een beetje lui op het einde. Maar nog altijd super lekker!

TIP: Als je geen Airfryer of friteuse hebt, kan je de balletjes van zoete aardappel net zoals in het originele recept gedurende 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven garen.

Pimp tot lunch

Met een ferme, groene salade erbij, wordt dit al snel een yummy lunch.

(bron recept: The culinary recipes)

Bewaren

Recept Afdrukken

Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip

Empty the Fridge - Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
balletjes
Maaltijd Hapje
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
balletjes
Empty the Fridge - Balletjes van zoete aardappel en quinoa met een avocadodip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de balletjes
Voor de dip

Instructies

  1. Laat de zoete aardappel in de schil garen. In de oven duurt dit ongeveer 40 minuten, in de Airfryer +/- 20 minuten. Laat de aardappel vervolgens afkoelen. Als je dit iets sneller wil laten gaan, kan je de aardappel al in stukjes snijden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Het beslag zal er nogal smeuïg uitzien, maar dat komt helemaal goed! Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  3. Rol balletjes van +/- 3cm diameter en rol elk balletje door het paneermeel tot het rondom rond gepaneerd is.
  4. Leg de balletjes in de Airfryer mand en bak ze gedurende 20 minuten op 200°C. Schud ze tussendoor een paar keer om, zodat ze langs alle kanten mooi bruinen.
  5. Mak ondertussen de avocadodip.
  6. Doe alle ingrediënten samen in een kom en prak alles met een vork tot je een dip bekomt waar nog een beetje stukjes inzitten. Proef en kruid indien nodig nog een beetje bij met extra citroensap, peper en zout.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: