Bagels
Prep Tijd
120minuten
Kook Tijd
30minuten
Prep Tijd
120minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm 1/2 tas bier en 1 tas water in een kleine pan tot het mengsel lauwwarm is.
  2. Giet het mengsel in een grote kom en meng er de droge gist door tot deze volledig opgelost is. Laat het mengsel gedurende 5 min staan en voeg vervolgens het eiwit toe.
  3. Voeg 4,5 tas bloem toe aan het biermengsel en meng alles door elkaar tot je een zacht deeg bekomt.
  4. Plaats het deeg in een ingevette kom en doe ook een beetje olie over de bovenkant van het deeg. Dek de kom af en laat het deeg gedurende 1uur en 15 min rijzen op een warme plek tot het deeg verdubbeld is. Het deeg is voldoende gerezen wanneer je erin kan prikken met je vinger en er een afdruk blijft staan.
  5. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en verdeel het in 10 gelijke stukken.
  6. Rol elk stukje tot een bol en vorm met je wijsvinger een gat in het midden. Trek het deeg een beetje uit elkaar tot je een gat van +/- 5 cm diameter bekomt.
  7. Leg de bagels op een ingevette bakplaat en vet de bagels zelf ook een beetje in met olie. Bedek ze met vershoudfolie en laat de bagels gedurende 10 min rijzen.
  8. Meng het resterende bier met 4 tassen water en de suiker en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag.
  9. Leg een bagel op een schuimspaan en laat deze voorzichtig zakken in het warme biermengsel. Kook de bagel gedurende 30 sec. Draai de bagel vervolgens om en kook de andere kant ook gedurende 30 sec.
  10. Leg de bagel op een lichtjes ingevette rooster en doe hetzelfde met de overige bagels.
  11. Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met maïzena.
  12. Strooi er als laatste de sesam- en maanzaadjes over.
  13. Bak de bagels gedurende 17 min in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  14. Laat de bagels afkoelen op een grill.