Make the most out of your ingredients

10 minuten ‘Peking duck’

10 minuten ‘Peking duck’

Empty the Fridge - Snelle peking duck

Tover een restje eendenborst in no time om tot een heerlijk hapje of lunch!

Voor de 2de editie van ons huiskamer dinner concept ‘De Seizoenen op tafel’ stond er eend op het menu. ‘Crispy’ gebakken eendenborst met een jus van five-spice, knolselderpuree en seizoensgroenten.

Het was heerlijk, maar in alle drukte van de voorbereidingen, had ik mij misrekend en een eendenborst teveel klaargemaakt.De dag erop was mijn zin om te koken sowieso een beetje op, dus kwam het perfect van pas om deze 10 mniuten ‘Peking duck’ met een restje eendenborst.

10 minuten ‘Peking duck’

Normaal gezien duurt het 24 uur om de ‘real deal’ Peking Duck klaar te maken.

Wie wil er niet bijna hetzelfde resultaat, maar dan in een fractie van de tijd en nog restjes opgebruiken ook!

Het enige wat je nodig hebt is:

  • een restje eendenborst
  • tortilla’s
  • hoisin- of pruimensaus
  • komkommer
  • pijpajuin

Laat de assemblage beginnen!

Deze 10 minuten ‘Peking duck’ is een perfect apertief-hapje! Of maak er een Aziatisch geïnspireerd slaatje bij en je hebt een heerlijke lunch.

Empty the Fridge - Snelle peking duck

Recept Afdrukken

10 minuten 'Peking duck'

Empty the Fridge - Snelle peking duck
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje, Lunch
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
tortilla's
Maaltijd Hapje, Lunch
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
tortilla's
Empty the Fridge - Snelle peking duck
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Combineer sesamolie, hoisinsaus, appelsienzeste, het appelsiensap en de sriracha en zet opzij.
  2. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Snijd het restje reeds gebakken eend in reepjes en bak deze kort aan tot de eend warm en krokant is.
  4. Warm ondertussen in een tweede droge koekenpan de tortilla's aan weerskanten.
  5. Spreid 2 EL van het hoisin-mengsel over de tortilla's, top met reepjes eend, komkommer en pijpajuin.
  6. Besprenkel met sesamzaadjes en koriander, rol op en serveer onmiddellijk.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: