Make the most out of your ingredients

Koken met een restje quinoa

Restje quinoa over? Ideaal voor in de soep

– Koken met een restje quinoa

Quinoa al een paar jaar een hype in de vegetarische keuken. Blijkbaar omdat het een hoge voedingswaarde heeft en zo een ideale vleesvervanger zou zijn. Ik bespaar jullie de verdere uitleg. Als je meer over dit ‘health food’ wil weten, moet je zelf maar even googelen.

Ik gebruik quinoa zelf ook nog niet zo heel lang, en bijgevolg heb ik de verhoudingen nog niet altijd zo goed onder de knie. Koken met een restje quinoa doet zich bij mij dus af en toe wel voor.

Afhankelijk van hoeveel quinoa je over hebt, kan je er verschillende kanten mee op:

Klein restje ( 1 tas)

Voeg de quinoa toe aan je soep.
Laat hem even meekoken en mix de soep om en dikkere soep te bekomen. Of meng de quinoa gewoon door je soep vooraleer je ze terug opwarmt. Ideaal voor een vullende lunch.

TIP: Zeer lekker in o.a. vissoep of pompoensoep

Middelmatig (2 tassen)

Bloemkool quinoa burgers

Een recept voor een vegetarische gemaakt van een restje bloemkool; witte bonen en quinoa.

Door de quinoa worden de burgers lekker crunchy.

Empty the Fridge - Gratin met quinoa en pompoen
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bekijk het recept voor:Gratin van quinoa en pompoen
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bekijk het recept voor:Gratin van quinoa en pompoen
Empty the Fridge - Gratin met quinoa en pompoen

Veel (3 tassen of meer)

Een gratin met quinoa en pompoen
Perfect als bijgerecht bij een stukje varkensvlees.

 

Ik vind de crunch van quinoa wel lekker en dat het gezond blijkt te zijn is dan weer even lekker meegenomen. Minder papperig dan bvb. couscous of bulgur.

Quinoa vind je in 3 soorten: wit, rood en zwart. Ik ben vooral fan van de mengeling van de 3 soorten met andere granen. Check de natuurwinkel en je vind hoogst waarschijnlijk een hele hoop varianten.

Bewaren

Geen commentaren.
Laat een bericht na: