Make the most out of your ingredients

Kleur je paaseieren op een natuurlijke manier met restjes

Kleur je paaseieren op een natuurlijke manier met restjes

Naar jaarlijkse post ik rond Pasen altijd een speciaal bericht. Omdat het dan zalig lenteweer is en er zo mooie kleuren beginnen op te duiken of omdat die berg geraapte paaseitjes moet op geraken. Maar dit jaar eens wat anders: kleur je paaseieren op een natuurlijke manier met restjes.

Kleur je paaseieren op een natuurlijke manier met restjes

Een tijdje terug kwam ik een cool filmpje tegen waarbij er eieren op een volledig natuurlijke manier werden gekleurd met groenten zoals rode kool of ajuinschillen en er zelf motiefjes werden toegevoegd door blaren over de eieren te leggen.

Al wat je nodig hebt is:

  • eieren
  • restjes groenten
  • water
  • azijn
  • nylonkousen en bloemen of kruiden (voor motieven)

Welke ingrediënten kan je zoals gebruiken om paaseieren op een natuurlijke manier te kleuren?

  • rode biet
  • rode kool
  • ajuinschillen
  • kurkuma
  • matcha thee

Hoe ga je te werk?

  • Breng het kleuringrediënt dat je wil gebruiken samen met water aan de kook en laat zachtjes sudderen tot je de gewenste kleur bekomt (15 à 60 min).
  • Houd er rekening mee dat de eieren altijd een paar tinten lichter zullen zijn dan de oorspronkelijke kleurstof. Dus hoe donkerder de kleurstof hoe beter de kleur van je uiteindelijke ei.
  • Laat de kleurvloeistof afkoelen tot kamertemperatuur, zeef hel en voeg per 250 ml vloeistof 1 EL azijn toe.
  • Leg hardgekookte eitjes in de vloeistof en plaats ze in de koelkast tot ze de gewenste kleur bereikt hebben.

De volledige omschrijving vind je hier.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: