Make the most out of your ingredients

Archief

Frans

Sauce Gribiche

Een mayonaise-achtige saus obv hardgekookte eitjes, mosterd, kappertjes, augurk en wat verse kruiden....

Empty the fridge - Steak met ansjovisboter

Steak met ansjovisboter

Staat dat potje ansjovis in olie al een tijdje in je ijskast? Geen nood, ze blijven wel een tijdje goed en als het echt tijd wordt, kan je altijd dit recept proberen: Steak met ansjovisboter....

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Mijn favoriete herfstsalade en eigenlijk super gemakkelijk om te maken. Een restje ontbijtspek wikkel je eenvoudigweg rond een grote homp geitenkaas, die je dan met een beetje honing in de oven gratineert....

Empty the fridge - Kruidenboter

Kruidenboter

Een paar verschillende soorten verse kruiden over? Maak er eens kruidenboter van. Ook gemakkelijk in te vriezen...

Empty the fridge - Crepes Suzette

Crepes suzette

Ik slaag er altijd in om veel te veel appelsienen te kopen, die dan eeuwen in mijn ijskast blijven liggen. Voor als het eens wat meer mag zijn, deze klassieker onder de Franse desserts: flensjes geflambeerd in een saus van sinaasappel met Grand Marnier....

Empty the Fridge - Papilotte met vis en groenten

Papilotte met vis en groenten

'En papilotte' koken ideale manier om met wat restjes groenten uit je ijskast toch nog iets lekkers op tafel te toveren. Denk bvb. aan een papilotte met zalm of kip met allerlei groenten. Heerlijk vers en licht!...

Empty the fridge - Clafoutis

Clafoutis

Een perfect recept om zowel restjes fruit als groenten te verwerken tot een lekker soort taart. ...

Empty the fridge - Kaastaart

Hartige kaastaart

Recent een kaastafel gegeten en weet je niet wat doen met al die overschotjes? Probeer eens deze hartige kaastaart....