Make the most out of your ingredients
title image

4 tips om groenten te blancheren en in te vriezen voor later

4 tips om groenten te blancheren en in te vriezen voor later

Empty the fridge - 4 stappen om groenten te blancheren en in te vriezen voor later

Heb je een moestuin of ben je geabonneerd op een #csa groentepakket en weet je geen raad met al die courgettes, snijbiet, bieten en wat nog meer? Tijd om een stock aan te leggen voor de winter.

Volg deze 4 tips om groenten te blancheren en in te vriezen voor later.

1. Wassen

Was de groenten en snijd ze in de juiste grootte.

2. Blancheren

Blancheer de groenten volgens de tijden aangeduid in onderstaande tabel.

Groenten blancheertijd (min)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 gaar
Artisjok x
Aardpeer x
Asperges x
Prinsessenbonen x
Bonen x
Bieten x
Broccoli (in roosjes) x
Spruiten x
Kool of Chinese kool x
Wortelen ( in kliene blokjes of schijfjes) x
Bloemkool (in roosjes) x
Selder x
Maïs
Volledige kolf             x      
Enkel de korrels * x
Aubergine x
Bladgroenten x
Koolrabi (in blokjes) x
Champignons *
heel x
in kwartjes x
in schijfjes x
Okra x
Pastinaak (in lange reepjes) x
Mangetouts x
Erwtjes x
Paprika x
Pompoen x
Zoete aardappel x
Tomaten x
Rapen (in blokjes) x x

* stomen

(bron tabel: www.frugal-cafe.com)

3. Ijsbad

Schep de geblancheerde groenten in een kom met ijswater. Dit zorgt ervoor dat ze hun kleur mooi behouden.

4. Invriezen en bewaren

  • Leg de geblancheerde groenten op een plaat of dienblad dat in je diepvries past.
  • Plaats het dienblad in de vriezer tot de geblancheerde groenten volledig bevroren zijn.
  • Doe de bevroren groenten in een hersluitbare diepvrieszak of -doos.
  • Label je verpakking en plats ze terug in de diepvries.

(bron beelden: shuttertock.com: paprika’s / broccoli / tomaten)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: