Make the most out of your ingredients
title image

Friday Market Find #2 – Selder

Friday Market Find #2 – Selder

Empty the Fridge - Selder

Selder tot de 3de

Een selder is groot. Je hebt er al soep van gemaakt, hem als rauwkost snack gegeten en gewokt? Dan nog blijft er veel van over. Bijgevolg dus voor Friday Market Find #2 – Selder ineens twee recepten en wat bewaartips.

  1. Dinner: Caponata
  2. Smaakmaker: Selderijzout
  3. Bewaartips

1. Caponata for dinner

Caponata is een beetje een combinatie tussen ratatouille en chutney waar je gemakkelijk een paar stengels selder in kwijt kan. Heerlijk bij visgerechten of als hapje. En Caponata blijft een week goed in de ijskast.

Empty the Fridge - Siciliaanse caponata
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Caponata
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Caponata
Empty the Fridge - Siciliaanse caponata

2. Smaakmaker: Selderijzout

Ik ben zot van selderijzout bij een blokje kaas. Mijn Selder friday market find was dus de uitgelezen kans om me aan de kunst van het zelf maken van selderijzout te wagen. Kunst is misschien wat veel gezegd, want het is super gemakkelijk.

Zelf selderijzout maken doe je dus zo >

Empty the Fridge - Friday market find 2 - Selderijzout
Maaltijd Garnering
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bewaartechniek Drogen
Bekijk het recept voor:Selderijzout
Maaltijd Garnering
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bewaartechniek Drogen
Bekijk het recept voor:Selderijzout
Empty the Fridge - Friday market find 2 - Selderijzout

3. Bewaartips

Nog altijd selder over?

Bekijk deze tips & tricks om je selder optimaal te bewaren >

Geen commentaren.
Laat een bericht na: