Make the most out of your ingredients

First in, first out…

First in, first out…

Wist je dat je voor je eigen ijskast een methode kan hanteren om voedselverspilling tegen te gaan die ook gebruikt wordt door de meeste supermarkten?

In supermarkten wordt er veel tijd en personeel gespendeerd om de rekken volgens het First in, first out… (FIFO) principe aan te vullen. Volgens die methode komen de producten met de kortste houdbaarheidsdatum vooraan in de rekken te liggen.

Onderdeel van die manier is dat je ook altijd zo netjes ‘snelverkoop-producten’ aan een gereduceerde prijs ziet liggen.

Zet de voedingswaren die het eerst gaan vervallen altijd vooraan in je ijskast of voorraadkast.

Voorkom voedselverspilling

Supermarktketens doen er alles aan om die producten eerst te verkopen, want hoe minder ze moeten weggooien, hoe beter voor hun portefeuille natuurlijk. Maar ook jij kan heel gemakkelijk je ijskast volgens de FIFO-methode organiseren om zo min mogelijk voedsel bij jou thuis te verspillen.

First in, first out…in 3 stappen

  1. Zet nieuwe producten die je gekocht hebt telkens achteraan in je ijskast of voorraadkast.
  2. Verhuis oudere ingrediënten naar de voorkant en gebruik deze eerst op/
  3. Houd de THT & TGT van je voedingswaren goed in het oog.

het first in, first out principe is slechts één van de 5 tips om voedselverspilling te voorkomen. Lees dit artikel voor de 4 overige tips.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: