Make the most out of your ingredients

De herfst is er

De herfst is er

Empty the Fridge - Herfst

De herfst is er. Mijn favoriete seizoen.

Frisser weer, maar af en toe toch nog een heerlijk, stralende zon. Het seizoen met de beste geur. De geur van regen, natte blaren, frisse winde en aarde. Denk maar aan een frisse boswandeling met bruine blaren en wat sompige ondergrond, dan weet je wat ik bedoel. Tijd voor een sjaal, warme sokken en laagjes.

Comfortfood

En in de keuken: thee, stevige soepen, stoofpotjes die uren moeten pruttelen, pompoen, …. Kortom: comfortfood. Ik ben waarschijnlijk in de minderheid met mijn voorliefde voor de herfst, maar ik ga jullie alvast op culinair vlak proberen te overtuigen.

In mijn herfstkeuken staat er de komende maanden zeker het volgende op de menu: pompoen in alle mogelijke vormen, gestoomde of geroosterde knolgroenten en rundsvlees gestoofd in rode wijn met knolselderpuree.

Voor meer herfst-inspiratie kan je ook altijd hier een kijkje nemen:

Een overzicht van welke groenten en fruit in seizoen zijn

Mijn favoriete herfst-recepten

Comfortfood inspiratie

Soep-recepten

Geen commentaren.
Laat een bericht na: